Welk type voetbalschoen past het best bij jou?

5 punten die jou helpen bij het vinden van de beste voetbalschoenen

Welk type voetbalschoen het beste bij jou past, hangt voornamelijk af van jouw type voet en de ondergrond waarop jij voetbalt. Een comfortabele pasvorm, sterke noppen en natuurlijk een hip design, maken samen de ideale voetbalschoen voor jou. Maar wanneer weet je nu Welk type voetbalschoen echt bij jou past? Vanuit onze expertise, delen wij graag ons advies. Daarom hebben wij een paar punten op rijtje gezet. Het doel van goede voetbalschoenen is dat je zoveel mogelijk uit je sport kan halen en uiteindelijk om de bal in of uit de doel houden!

 • Grastype

  Op welk type gras train je het vaakst? Dat is de eerste vraag die onze collega’s aan jou stellen wanneer je komt passen voor nieuwe voetbalschoenen. De hoogte van het gras is namelijk erg bepalend voor welk type voetbalschoen jij kiest.

  Tevens is de kwaliteit en de soort van het gras belangrijk. Voor de verschillende soorten van gras zijn er verschillende noppen ontwikkeld. Zo zijn er noppen voor kunstgras, natuurgras en zelfs voor nat, drassige gras. Maar ook voor de binnen voetballer is er keuze voor schoenen zonder noppen. Het is belangrijk hier rekening mee te houden omdat het niveau van grip en veiligheid voorop staat. Het gaat dan voornamelijk om de samenstelling van de soort noppen en de zool.

  Meer informatie over de verschillende noppen bij de grastypes, klik hier.

 • Voetvorm

  Welke vorm hebben jouw voeten? Zowel bij brede als smalle voeten is het belangrijk om op te letten welk type voetbalschoen het beste om je voeten past. Het doel hiervan is dat de schoenen jouw voeten meer steun bieden. Hierdoor voorkom je knellende of schuivende voeten. Natuurlijk geldt goede steun voor iedereen. Het is erg belangrijk om vervelende blessures te voorkomen.

 • Slijtage

  Neem je oude voetbalschoenen mee als je komt passen. Onze collega’s kunnen op die manier  precies zien welk type voetbalschoen het meest geschikt zijn voor jou! Door hun kundige blik, kunnen zij aan de slijtage van je oude voetbalschoenen zien hoe jij je voeten bewogen hebt in die schoenen. Verder is het belangrijk om aan te geven wat je belangrijk vind op het veld, en hoe jij bent als speler in het veld. Er is genoeg keuze in verschillende designs. Laat je hierdoor echter niet misleiden, maar maak de juist keuze op basis van functionaliteit.

 • Leren voetbalschoenen

  Voetbalschoenen van leer zijn klassiek in de voetbalwereld. Sinds de start van voetbal worden de schoenen van dit materiaal gemaakt. Gelukkig zijn de designs wel mee gegaan met de tijd.

  Het passen van deze voetbalschoenen is wellicht iets lastiger. Omdat leer in de loop der tijd uit zal lopen en zich zal voegen naar jouw voetvorm, kunnen de schoenen wat strak aanvoelen met passen. Onze collega’s zijn er bij om jou hierin het beste advies te geven.

 • Beweging

  Last but not least: Beweeg tijdens het passen. Je komt er pas achter wat het lekkerste en het beste zit, als je er ook in beweegt zoals je dat zou doen op het veld. We hebben genoeg ruimte vrijgemaakt in onze winkel, zodat jij je voetbalschoenen optimaal kan uitproberen. Neem een klein sprintje, spring en paas de bal. Welk type voetbalschoen het meest geschikt is voor jou, dat weet je pas als je probeert!

Nike logo voetbalschoenen
Adidas logo
Puma logo voetbalschoenen
Voetbalschoenen kinderen volwassenen

Door deze punten weet je waar de prioriteiten liggen bij het kopen van nieuwe voetbalschoenen. Echter is het belangrijk om voetbalschoenen te passen. Door ze aan te proberen en te voelen weet je precies wanneer iets goed en vooral comfortabel zit. Er is een groot assortiment aan voetbalschoenen, dus genoeg keuze voor een mooi paar. Tevens staan onze collega’s voor je klaar. Zij helpen je graag bij het vinden van een nieuwe paar voetbalschoenen. Zij geven passend advies vanuit een kundige blik. Kortom: Buitensport Four Seasons heeft alles in huis voor het perfecte paar voetbalschoenen voor jou!

Kom naar onze winkel

Contact