Alles voor
outdoor en
buitensport

Buitensport Four Seasons heeft de grootste wandelschoenen collectie van Nederland. Zo hebben wij een ruim aanbod wandelschoenen variërend van lichte, soepele of robuuste bergschoenen van bekende merken als Meindl, Hanwag en Lowa.

Wandelen is een gezonde bezigheid voor iedereen en het kan altijd en overal! Wandelen is populairder dan ooit. Het is één van de meest eenvoudige en daardoor misschien ook meest onderschatte manieren om je gezondheid te onderhouden. De voordelen van wandelen zijn talrijk: een stevige wandeling bevordert de bloedsomloop en houdt spieren en gewrichten soepel.
Bovendien helpt het om je hoofd leeg te maken en stress af te leiden.

Deskundig advies

Wandel- of bergschoenen moeten goed en comfortabel zitten. Bij Buitensport Four Seasons wordt jou de meest ideale wandelschoen geadviseerd. Voor al jouw tochten hebben wij een perfecte wandelschoen in ons assortiment. Wij hebben een enorme keuze aan wandelschoenen en bergschoenen voor elk buitenavontuur. We hebben lichtgewicht, waterdichte A-categorie, AB-categorie wandelschoenen en GORE-TEX® SURROUND™ schoenen van Meindl en Hanwag.

De voordelen van buitensport Four Seasons

 • 4500 m² aan buitensport artikelen

 • Uitsluitend topmerken
 • Elke dag geopend

 • Uit voorraad leverbaar
 • Deskundig advies

 • Koploper in innovatie en trends

 • Gratis parkeren

Diverse merken

Ga jij wandelen in de bergen of met meer bepakking? Dan kun je misschien beter kiezen voor één van onze vele bergschoenen uit de B-categorie en BC-categorie. Als jij het nog hogerop zoekt, dan vind je bij ons een  assortiment alpiene C-trekkingschoenen. In wandel- en bergschoenen bieden wij de onderstaande merken aan:

Specifieke eigenschappen

Elk merk heeft zijn specifieke eigenschappen. Denk hierbij aan materiaalgebruik, zolen en gewicht.
Bij Buitensport Four Seasons hebben wij een uitgebreide collectie wandelschoenen staan waardoor we bijna voor alle voeten een geschikt model kunnen bieden. Dus ook voor de hele smalle of de extra brede voet. Al onze wandel- en bergschoenen zijn voorzien van een uitneembaar voetbed zodat jij jouw eigen steunzool er in kunt leggen.

Hoe adviseren wij de juiste wandelschoenen?

Pijnlijke of vermoeide voeten tijdens het wandelen? Heb ik wel de juiste maat of de juiste type schoen voor mijn voet? Het zijn veelgestelde vragen door wandelliefhebbers. Dat wandelaars er goed aan doen professionele wandelschoenen te kopen ligt uiteraard voor de hand. Maar waar moet jij op letten bij de aanschaf van wandelschoenen?

Hier enkel tips voor het aanschaffen van de juiste wandelschoen:

 1. De keuze in wandelschoenen is groot. Het hangt onder meer van de (wandel)bestemming af welk type schoen het beste voor de voeten is.
 2. De bergen? Een citytrip? Een rondje hei of bos? Van alles wat? Onze adviseurs weten precies welke schoen het beste past.
 3. Meten (van beide voeten) is weten. Het meetproces is essentieel bij de aanschaf van wandelschoenen, omdat jouw voeten zwaar belast worden. Wij gebruiken een scanplaat om de juiste maat en vorm te bepalen.
 4. Zodra we echt gaan passen, doe je een goede wandelsok aan. Daar ga jij straks tenslotte ook mee wandelen.
 5. In onze winkel zoekt onze adviseur een aantal schoenen uit die passen bij het doel waarvoor jij ze gaat gebruiken.
 6. Kies jij voor het merk Hanwag, Lowa,Meindl of Salomon? Technisch allemaal prima merken, maar ze verschillen wel van pasvorm. Onze adviseurs kunnen jou hier goed in adviseren.
 7. Omdat de voet uitzet tijdens het wandelen nemen we voorin de schoen altijd 5 millimeter extra ruimte.
 8. Veters strikken is een vak apart. Gebeurt het op de goede manier, dan wordt de schoen een stuk stabieler.
 9. Sla nooit onze testbaan over.
 10. Tijdens een rondje door de zaak wordt gekeken of de schoenen echt lekker aansluiten en of er voldoende ruimte voor bij de tenen is.
 11. En vergeet het onderhoud van jouw schoenen niet, bijvoorbeeld met Grangers. Dan kunnen de schoenen jarenlang mee (mits verzoolbaar).

EEN GREEP UIT ONZE OUTDOORCOLLECTIE

Bekijk al onze producten in onze winkel