falcon

Falcon is een Nederlands bedrijf dat is opgericht in 1929 in Amsterdam. Het bedrijf was gevestigd aan de Valkenweg, vandaar de naam Falcon. Het merk is een merk dat geschikt is voor mensen die graag outdoor activiteiten doen, maar ook voor mensen die op wintersport gaan en er modieus uit willen zien. Buitensport Four Seasons heeft het merk in haar uitgebreide assortiment.

De eerste en ook meteen succesvolle collectie van het merk bestond uit kwalitatieve regenjassen met enkel de achterliggende gedachte om mensen droog en warm te houden. De Tweede Wereldoorlog zorgde voor moeilijke tijden. Er was geen goede kwalitatieve stof verkrijgbaar en machines die kapot gingen konden niet meer gerepareerd worden. Daarnaast verdwenen er in deze periode ook 367 Joodse werknemers waardoor er een groot productieprobleem ontstond.

Falcon skikleding

Na de Tweede Wereldoorlog kwam er weer nieuw leven in de fabriek. Falcon lanceerde een grote reclamecampagne waardoor de populariteit steeds groter werd. Nu niet alleen in Nederland maar ook door heel Europa. In 1980 besloten ze om naast regenjassen ook skikleding te gaan ontwikkelen. Het merk produceert nu al meerdere jaren skikleding met het zelfde motto als waar het merk bij de regenbroeken mee is begonnen: ‘’Het doel is om mensen warm en droog te houden’’.

Bij Falcon kunt u denken aan mooie broeken, stoere jacks en jassen die te gebruiken zijn voor meerdere outdoor activiteiten. Heren en dames kunnen kiezen uit een groot en verschillend assortiment. Daarnaast heeft Falcon kleding die u zowel voor de wintersport als voor het alledaagse weer in Nederland kunt gebruiken. Alle kleding van Falcon heeft een mooi design en gave kleuren van dit seizoen.

De voordelen van buitensport Four Seasons

  • 4500 m² aan buitensport artikelen

  • Uitsluitend topmerken
  • Elke dag geopend

  • Uit voorraad leverbaar
  • Deskundig advies

  • Koploper in innovatie en trends

  • Gratis parkeren

EEN GREEP UIT ONZE FALCON COLLECTIE

 

Bekijk al onze producten in onze winkel