Lage wandelschoenen

Lage wandelschoenen zijn de beste wandelschoenen voor jou, als je op zoek bent naar soepele wandelschoenen. Deze wandelschoenen geven je meer bewegingsvrijheid dan hoge wandelschoenen. Ideaal voor lange afstanden op vlak terrein, zoals wandeltochten in Nederland of stedentrips.

Bij Buitensport Four Seasons vind je een ruim aanbod aan wandelschoenen voor dames en heren. Voor ons is het belangrijk dat jij de keuze hebt in diverse modellen en pasvorm, omdat iedere voet uniek is.

Als fanatieke wandelaar weet je welke pijnpunten voor jou belangrijk zijn. Maar wist je dat je voeten door de jaren heen veranderen? Daarentegen zal je daar als beginnende loper nog achter moeten komen.

Kortom; het is essentieel om je voeten eerst op te laten meten en daarna de wandelschoenen te passen.

Goed advies is belangrijk, net zo als persoonlijk contact bij de aankoop van jouw wandelschoenen.

Laat je goed informeren in de winkel. Middels technologie kunnen onze collega’s een professionele voetmeting uitvoeren. Dat geeft inzicht in jouw loopgedrag en waar de versteviging in de wandelschoenen, voor jouw voeten en lichaam, extra belangrijk zijn. Dit heeft te maken met de lengte en de breedte van jouw voeten en waar nodig de zolen extra steun moeten geven.

“Blessures kunnen voorkomen worden met een paar goede wandelschoenen.”

lage wandelschoenen

Daarom hebben onze collega’s een paar punten voor je op een rijtje gezet, die belangrijk zijn bij het kopen van goede wandelschoenen:

  • Laat je adviseren over wandelschoenen die geschikt zijn voor jouw loopstijl, type voet, gewicht en de omgeving waarin je wandelt;

  • Let op de pasvorm van wandelschoenen. Bij te grote wandelschoenen kunnen je voeten gaan schuiven waardoor je blaren krijgt. Te kleine wandelschoenen oefenen daarentegen constante druk uit op je voeten, waardoor er blaren ontstaan;

  • Kies een wandelschoen die voldoende steun geeft en flexibel genoeg is voor vlakke ondergronden. Kies voor een hoge wandelschoen als je zwakke enkels hebt voor extra ondersteuning;

  • De hak moet stevig zijn en wat veerkracht hebben. De ideale hak is 1 cm hoog;

  • De wandelschoenen moeten een zool hebben met een goed profiel, passend bij de ondergrond waarop je loopt;

  • Het is belangrijk dat de binnenkant van de wandelschoen glad is. Voor extra comfort zijn er diverse steunzolen beschikbaar. Laat je adviseren in onze winkel, met deskundig advies.

lage wandelschoenen bij Buitensport Four Seasons

Een greep van onze outdoormerken