Goede wandelschoenen kopen? Waar let je op?

Buitensport Four Seasons geeft advies.

Goede wandelschoenen kopen is lastig. Er zijn veel verschillende soorten, maten en modellen, maar welke schoen is het meest geschikt voor jou? Hieronder vind je een paar tips waar op te letten bij het kopen van goede wandelschoenen. Of je nou een doorgewinterde wandelaar bent of een zondags loper, iedereen verdient immers een paar goede wandelschoenen.

 • Koop je wandelschoenen in de middag

  De voeten zijn dan al een hele ochtend actief en daardoor wat opgezwollen. Dat is te vergelijken met een lange wandeling buiten in de natuur. Goede wandelschoenen zitten namelijk het lekkerst als er voldoende ruimte voor de voeten overblijft!

 • Goede wandelschoenen bieden bescherming

  Goede wandelschoenen – voor zowel dames als heren – bieden bescherming aan de voet, enkels en lichaamshouding. Om goed te bepalen welk steun je voeten verdienen is er de voetmeting. Deze meting brengt niet alleen je voeten in kaart, maar ook jouw loopgedrag.

  Hoge wandelschoenen beschermen de enkels tegen zwikken. Vooral geschikt voor bergwandelingen en tochten op gladde en onvoorspelbare ondergronden.

  Loop je voornamelijk op vlakke ondergronden, dan kun je met lage wandelschoenen prima uit de voeten. Deze zijn daarom erg geschikt voor bijvoorbeeld de Nijmeegse vierdaagse of Nordic Walking in Nederland.

  Wandelschoenen zijn er in verschillende categorieën. Meer over lezen? Klik hier.

 • Goede wandelschoenen zijn ademend en/of houden water tegen

  Is de goede wandelschoen voor jou waterdicht of juist ademend? Wandel je in droge, warme gebieden dan is een ademende wandelschoen wel zo prettig. Is het precies andersom (koude, natte gebieden) dan is een waterdichte wandelschoen het fijnst.

  Maar wat nu als je op zoek bent naar allebei; ademend en waterdicht?

  Dan is Gore-Tex – materiaal dat wind- en waterdicht is – de oplossing! Gore-Tex is een membraam dat geen water doorlaat. Het bestaat uit kleine poriën waardoor water van buiten niet naar binnen kan, maar transpiratie wel naar buiten kan afvoeren. Deze wandelschoenen gemaakt met Gore-Tex heeft zijn waterdicht en tegelijkertijd ook ademend!

 • Goede wandelschoenen kopen doe je door ze eerst te passen

  Iedere voet is uniek en dat geldt ook voor de verschillende wandelschoenen. Je voeten veranderen met de jaren door de vele kilometers die ze jou vooruit hebben geholpen. Door eerst te passen kan je pas echt bepalen of het goede wandelschoenen voor jou zijn!

lage wandelschoenen bij Buitensport Four Seasons
hoge wandelschoenen
wandelschoen dames en heren

Bij Buitensport Four Seasons, staat er altijd een collega voor je klaar op de schoenen afdeling. Met ruim 500 modellen aan wandelschoenen is er altijd wel een paar geschikt voor jou!  

Kom naar onze winkel

Contact