Care plus biedt bescherming tegen kleine beestjes

Reizen en gezondheid

Zorg dat je je goed beschermt wanneer je in de natuur verblijft. De natuur is een prachtig, maar wees je er bewust van dat je niet de enige bent die zich er graag in bevindt. Het gevaar zijn kleine insecten zoals muggen en teken.

Muggen

Muggen zijn er in diverse soorten en maten. De 3 bekendste soorten worden opgesomd:

  • De Huismug.

    Deze mug is de bekendste mug in Nederland. Zijn steken jeuken maar gelukkig was dat het ergste wat deze mug aan kan richten.

  • De Malariamug.

    Deze mug is vooral ‘s nachts actief en kan in jouw slaap veel aanrichten. Hij verspreid zijn gelijknamige ziekte: Malaria. Het overbrengen gebeurt middels zijn steken.

  • De Tijgermug.

    Deze mug is juist overdag actief. Hij kan meer dan 20 virussen overbrengen, zoals dengue, gele koorts, chikungunya en zika.

Care plus anti insect

Bescherming tegen muggen

De beste bescherming is preventief insmeren, tegen deze kleine beestjes. Zo houden muggen niet van DEET. Door je in te sprayen met Anti-Insect DEET van Care Plus, kun je een stukje veiliger de natuur in.

Teken

Een teek is een spinachtige parasiet, die je o.a. kan vinden op hoge graspalmen en struikgewas. Het is de vrouwtjesteek waar je voor uit moet kijken. Zij voedt zich met het bloed van passerende dieren en mensen. Daarbij kan ze bacteriën, virussen en parasieten overbrengen waaronder de ziekte van Lyme

Bescherming tegen teken

Tegen teken is er de Anti-teek van Care Plus. De Eucalyptus Citriodora olie beschermd jou tot 6 uur tegen teken.