Thermokleding2018-11-30T11:09:00+00:00

Buitensport Four Seasons heeft al sinds de opstart van de winkel thermokleding, technische onderkleding en thermo-ondergoed in het assortiment. Naast een enorme keus aan thermoshirts en thermobroeken kun je bij ons ook terecht voor sportondergoed van bekende merken als Craft, Falke, Bergans of Norway, Icebreaker, Columbia  of  Tenson. Zoals je merkt een enorme collectie.

Wat is thermo ondergoed?
Thermo ondergoed is gemaakt van synthetische materialen of merino wol. Het heeft als functie het warm houden of het verkoelen van het lichaam, terwijl er zweet wordt afgevoerd. In de winter draag je thermo ondergoed om je warm te houden als het koud is. Jouw lichaam blijft zo beter beschermd tegen de kou. In de zomer draag je vooral thermokleding om af te koelen en zweet snel af te voeren.

Hoe werkt thermokleding?
Thermo ondergoed is in staat om de bestaande lichaamswarmte goed vast te houden. De stilstaande lucht tussen jouw huid en het ondergoed is door het lichaam makkelijk op temperatuur te houden, zodat het je minder moeite kost om warm te blijven. Hoe dikker het materiaal, des te meer lucht er wordt vastgehouden en hoe warmer het is. Hoe dunner en strakker des te sneller zweet kan worden afgevoerd.

Thermokleding bij Buitensport Four Seasons
Thermokleding is er in verschillende soorten en maten. Merken als Craft, Falke, Columbia en Tenson maken veelal gebruik van synthetische materialen die bedoeld zijn om in te sporten als het buiten koud is. Deze kleding varieert in dikte en pasvorm, zodat er voor iedere situatie het beste thermo ondergoed gekocht kan worden. Andere merken, zoals Bergans of Icebreaker, maken thermokleding van merinowol. Dit is een natuurlijk product van het merinoschaap. Het draagt heel fijn en kriebelt niet. Deze thermokleding is geschikt om iedere dag te dragen als je behoefte hebt aan extra warmte, maar kan ook tijdens de wintersportvakantie erg comfortabel zijn.

De voordelen van buitensport Four Seasons

  • 4500 m² aan buitensport artikelen

  • Uitsluitend topmerken
  • Elke dag geopend

  • Uit voorraad leverbaar
  • Deskundig advies

  • Koploper in innovatie en trends

  • Gratis parkeren