ALLES VOOR
EEN FANTASTISCHE
WINTERSPORT

Trotseert u deze winter de bergen met uw snowboard? Dan heeft Buitensport Four Seasons precies wat u nodig heeft. Wij hebben een ruim assortiment aan snowboards met gave graphics, de juiste snowboardbindingen en natuurlijk goed passende snowboardschoenen zodat u zich kunt onderscheiden op de piste. In onze boardshop is zelfs aan de jeugdige snowboarder gedacht, zodat ook kids kunnen zonder problemen van de piste afdalen. Bij ons vindt u de merken Nitro, Nidecker, Flow, K2, Salomon, Northwave, Drake en Da Kine.

Over het snowboard
Tom Sims bouwde het eerste “skiboard” in 1963, waarmee de fundering voor het snowboarden werd gelegd. De scene ontwikkelde zich rond de legendes Shawn Farmer en Chuck Barfoot, om er maar een paar te noemen. In 1976 werd het Burton Snowboard van wereldklasse geboren. Het opende deuren voor de boardsport scene zoals we die vandaag de dag kennen. Snowboarden werd hiermee een levensstijl, beïnvloed door Tom Sims en Jake Burton. De perfecte setup voor uw stijl is zeer belangrijk voor eindeloos plezier op de berg! Bij Buitensport Four Seasons  houden we van en leven we volgens deze levenswijze die van generatie op generatie is overgebracht.

Van freeriden tot jibben
Freestyle snowboards zijn de basis voor park, pipe en all-mountain rijden. Een echt park wapen valt op door z’n korte en zachte constructie. Deze configuratie geeft u meer flexibiliteit en pop. Om te voorkomen dat uw board op de kanten hapt hebben deze boards vaak een rocker shape, waardoor u grote kickers met gemak aankunt. Het ultieme pipe board is ietwat harder, wat zorgt voor meer stabiliteit bij kickoffs en inruns. Als u niet alleen park en pipe rijdt is een all-mountain board een perfect alternatief. Deze boards combineren de beste eigenschappen van zowel park als pipe boards. Freeride snowboards voelen zich het meest thuis op ongerepte pistes, steile bergen en geïsoleerde pieken. Ze hebben een lage flex, wat ze relatief stijf maakt. Of u nu kiest voor camber of rocker; dit board zal u bijstaan op steile en technisch uitdagende terreinen.

Bindingen en Boots
Zodra u uw perfecte snowboard heeft gevonden is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste bindingen en boots. Uw keuze hangt voor een groot deel af van de rijstijl van uw voorkeur. Zachte bindingen en boots zijn het meest geschikt voor freestyle, aangezien ze u meer manoeuvreerbaarheid bieden voor tricks. Freeriden vraagt om hardere snowboardboots en bindingen, die u meer support bieden en helpen zelfs de hoogste klif-drop met gemak te nemen.

Ook snowboards hebben hulp nodig
Er zijn veel belangrijke service artikelen die ervoor zorgen dat uw snowboard jaren mee kan en voorbereid is op elke situatie. Denkt u hierbij aan wax, tools en reserveonderdelen. We hebben een grote selectie tuning-gadgets om ervoor te zorgen dat uw snowboard de aandacht krijgt die het verdient.

De voordelen van buitensport Four Seasons

  • 4500 m² aan buitensport artikelen

  • Uitsluitend topmerken
  • Elke dag geopend

  • Uit voorraad leverbaar
  • Deskundig advies

  • Koploper in innovatie en trends

  • Gratis parkeren