Skibrillen2018-11-30T11:00:36+00:00

Een goede skibril (ook wel een Goggle genoemd) is niet alleen om jouw ogen te beschermen tegen de schadelijke UV-straling. Ook kan een skibril het verschil maken tussen goed of slecht zicht. Bij Buitensport Four Seasons vind je een uitgebreid assortiment aan modellen en merken. Onze medewerkers adviseren jou graag welk model het beste bij jouw eisen past. In de corner vind je de skibrillen van Uvex, Salomon, Atomic , Giro, Adidas, OakleySinner en Brunotti.

De nieuwste wintersportcollectie vind je nu bij ons in de winkel!

Bij ons vind je skihelmen van: Atomic, Brunotti, Casco, Giro, Head, HMR, Oakley, Sinner, Salomon en Uvex.

Waarom een skibril?
Sinds de opmars van de ski- en snowboard helm is ook de skibril een steeds belangrijker onderdeel van de wintersport uitrusting geworden. Een goed passende combinatie van helm en skibril zit heel comfortabel. Daarnaast sluit een skibril ook veel beter af waardoor je geen last heb van tocht langs de randen, sneeuw in de bril en beslagen glazen. Bijna alle skibrillen hebben een dubbele lens. Dat wil zeggen: een lens opgebouwd uit twee door middel van foam of siliconen van elkaar gescheiden lenzen. Samen met een anti-fog coating aan de binnenkant van de lens zorgt dit er voor dat een skibril praktisch niet beslaat. Daarnaast zijn de lenzen van skibrillen vaak meer contrast verhogend dan die van een gewone (sport)zonnebril.

Combinatie skibril en helm.
De skibril en helm moeten goed op elkaar aansluiten voor comfort en veiligheid. Een te grote bril drukt de helm weg. Dit zit niet lekker en de helm biedt niet meer de optimale bescherming. Een te kleine bril is vooral minder fijn en het ziet er minder mooi uit. Doordat er ruimte tussen de helm en de bril zit, kun je een koud voorhoofd krijgen. Een skibril en helm van hetzelfde merk passen altijd goed op elkaar. Gelukkig passen de meeste recente modellen helmen en brillen bijna allemaal goed op elkaar, ongeacht het merk. Pas voor de zekerheid de skibril samen met de helm.

De voordelen van buitensport Four Seasons

  • 4500 m² aan buitensport artikelen

  • Keuze uit ruim 50 topmerken

  • Elke dag geopend

  • Deskundig advies

  • Innovatie en trends laat je inspireren in de winkel

  • Gratis parkeren

Vind meer sportmerken bij ons in de winkel

Bekijk al onze producten in onze winkel