Bogner

Bogner is opgericht in 1932 door Willy Bogner. Hij was zowel een ski-jumper als een crosscountry skiër met vele overwinningen. Hij won het Duitse kampioenschap 11 keer en richtte zich daarnaast op een bedrijf voor skimaterialen. Sinds de oprichting in 1932 staat het merk voor luxe: de combinatie van functionaliteit, sportiviteit, mode en premium kwaliteit. Uiteraard zijn de artikelen van dit merk bij Buitensport Four Seasons te verkrijgen.

Net als zijn vader was Willy Bogner jr. een succesvol skiër. Hij heeft twee keer deelgenomen aan de olympische winterspelen en heeft meer dan 70 trofeeën en 300 races gewonnen. Vanaf 1960 is Willy Bogner jr. naast een succesvolle skiër ook een succesvolle cameraman, regisseur en producent. Van ‘’ski-fascination’’ en ‘’FIRE + ICE’’ tot actie scenes in vier James Bond films.

Bogner collectie

In 2004 presenteerde Bogner hun innovatie. Een ski die is gemaakt van het lichte en flexibele bamboe. Naast ski’s van bamboe heeft het merk nu ook helmen ontwikkeld met bamboe. De collectie FIRE + ICE is ontstaan in 1989. De collectie biedt plezier en prestaties in de typisch bekende stijl van Bogner. De mix van felle kleuren, functionaliteit, jong en uitzonderlijke kwaliteit waarborgen sportkleding die te dragen is van de hoogste bergtoppen tot in de drukste mode steden. Sportief, dynamisch en jong.

Het merk is al jaren bezig met het ontwikkelen van nieuwe technologieën om de warmste en meest efficiënte jassen van de wereld te creëren. In 1985 ontwikkelde ze een ski jumpsuit met ‘’warm packs’’ en vervolgens een skipak met warming draden in de stof. Nu heeft Bogner het B-Heat System. Een materiaal dat het Zwitserse merk gebruikt voor de ski-jacks en broeken is Dermizax. Dit membraam wordt gebruikt in jassen, broeken en handschoenen. Het is een water- en winddicht materiaal en is zeer goed ademend. Het heeft een waterkolom van 20.000 mm of hoger en een ademend vermogen van 10.000 gr/24 uur.

De voordelen van buitensport Four Seasons

  • 4500 m² aan buitensport artikelen

  • Uitsluitend topmerken
  • Elke dag geopend

  • Uit voorraad leverbaar
  • Deskundig advies

  • Koploper in innovatie en trends

  • Gratis parkeren

EEN GREEP UIT ONZE BOGNER COLLECTIE

Bekijk al onze producten in onze winkel